Mitt favoritbröd!

Blogg

Mitt favoritbröd!

Idag var det dags att baka mitt favoritbröd. Jag äter inte så mycket bröd i vanliga fall. Men när det kommer till detta bröd så gör jag ett undantag. Varför kan man då undra, jo för att det är jag som har bakat det, jag vet vad det innehåller och jag vet att det är nyttigt.

Nu är det dags för er att lära er att göra samma goda bröd. Lycka till och njut, först av doften då brödet ligger i ugnen sen av självaste första tuggan 🙂

Grundrecept:

8dl rågsikt, 2dl rågkross, 1dl havrekli, 1dl linfrö, 1msk bikarbonat, 1tsk salt

1dl lingonsylt, 5dl filmjölk, 2msk mörk sirap

Ugn: 175° 60min.

Detta är ett bra grundrecept, men till dagens bröd så hade jag även med följande ingredienser:

1dl Solrosfrön, 1dl Pumpakärnor, 1dl Vetegroddar samt lite Kanel.

IMG_6154

Blanda alla torrvaror väl i en stor bunke.

 

IMG_6155

IMG_6156

Lägg sedan till resterande ingredienser och blanda väl. Det är lite jobbigt med se det som träning 😉

IMG_6158 IMG_6161

Smörj en brödform med smör och fyll sedan med degen. Se till att packa degen ordentligt så det inte blir några luftbubblor.

IMG_6166

Sätt sedan in brödet i ugnen i 60 minuter.

IMG_6170 IMG_6173

Innan du skär upp det så låt det stå och svalna ca en tim. Sedan är det fritt fram att njuta. IMG_6179

Hoppas att det smakar!!

Ha det bäst vänner!!

Alex

Tyck till