Banta inte!

Blogg

Banta inte!

Tidigare så nämnde jag några bra punkter att ”följa” eller åtminstone fundera över. Dom var:
• hitta en träningsform som du längtar till
• ha vänner/familj som gillar att träna
• banta inte
• vila/sov ordentligt för maximal återhämtning
• hitta balans

Nu ska jag förklara vad jag menar med punkten ”banta inte”

Jag kan inte minnas att jag någonsin gått på en bantnings kur. Följt ett bestämt schema, druckit en speciell juice under en period, ätit piller, eller vad det än är man gör under den period man bantar.
Nu vet jag att vissa av mina nära vänner och kollegor höjer ögonbrynen och tänker, fan heller Alex, vi har sett dig äta din strikta, tråkiga, ensidiga kost, kallar du det inte att banta så vet jag inte vad vi ska kalla det.
Men jag säger bestämt nej, jag bantar inte!!! Jag kan däremot vara strikt, noga med vad jag stoppar i kroppen.

Vad är då skillnaden? Jag äter under dessa perioder inte viss kost så som bröd, pasta, drar ner på socker, salt, mjöl bland annat. Med detta för det är något vi inte borde överkonsumera i vilket fall som helst. Det ger vår kropp inget som är till dess fördel. Jag blir starkare utan det, jag mår bättre utan det. Jag äter mycket mat, jag äter regelbundet, jag låter magen vila mellan mina måltider, jag lagar min egna mat, jag vet vad jag stoppar i kroppen. Men jag bantar inte, jag undviker bara det vi alla borde undvika. Och äter min mat som jag har lagat, så jag vet vad jag äter. Samt äter regelbundet.

Vad är då banta? Min uppfattning av att banta är att göra kroppen svagare, att äta för lite, att inte ge kroppen vad den behöver. Att hitta en snabb nödlösning för att man slarvat med träningen, kosten. En nödlösning helt enkelt. Det mår kroppen inte bra av. Du blir svagare, du får sämre immunförsvar, sämre hud, ja allt i kroppen blir sämre.
Det är med andra ord en genväg till en smalare kropp, en svagare kropp, en kropp med sämre immunförsvar, en kortsiktig lösning.

Så banta inte, ät ordentligt, regelbundet. För mer info och tips skriv till info@lapt.se

Kram20140715-140746-50866792.jpg

20140715-140745-50865771.jpg

Tyck till