ALEXANDER LARSSON

ALEXANDER LARSSON

img_3766

Jag heter Alexander Larsson. Jag är 38 år gammal och bor i Stockholm. Jag har länge haft en dröm att få hjälpa människor till ett bättre liv med hjälp av träning. Att mina kunder ska må bättre, sova bättre, äta bättre och vara piggare och orka mer, det är mitt mål. Men hur kom jag till insikt med det här?

Jag har alltid varit fysiskt aktiv och började med fotboll vid sju års åldern. Sen blev det allt från tennis till boxning. Ja, jag testade det som fanns att testa och i skolan har idrott alltid varit ett favoritämne. Jag vill minnas att vi i högstadiet fick hålla i en egen idrottslektion. Jag valde att bygga upp en hinderbana som sträckte sig runt hela stora hallen med svåra fysiskt krävande hinder och många olika övningar. Så redan då fanns det ett intresse att träna människor och utmana dom fysiskt.

Dansen har alltid varit ett stort intresse, och när det var dags att välja yrkesinriktning så blev det just dans som blev valet. Tre år på Balettakademiens Yrkeslinje i Stockholm lade grunden för min kommande karriär. Nu har jag jobbat som musikalartist i över 14 år och haft nöjet att medverka i ca 15 stycken musikaler, bland annat Cats, Fame, West Side Story, Romeo & Julia, Hairspray, Saturday Night Fever, Dirty Dancing, Flashdance, Förklädet (The Drowsy Chaperone) och till våren medverkar jag i musikalen ”Book Of Mormons” på Chinateatern.

Då många av dessa musikaler kräver en hög fysisk nivå så är träningen otroligt viktig. Så även om jag som väldigt ung haft intresse för styrketräning så blev det nu en stor del av min vardag. Jag fick ofta förfrågan att hjälpa mina vänner med träning och ge dom tips. Här någonstans så växte så småningom idén upp att utbilda mig till personlig tränare.

Jag gick min utbildning på S.A.F.E. i Göteborg 2008. Det var en otrolig upplevelse att lära sig så mycket om kroppen, kosten och om träning, samt att träffa nya människor som hade samma brinnande intresse för träning som jag själv.

Efter utbildningen så började jag jobba på SATS i Göteborg och sen dess har jag jobbat på SATS både i Göteborg, Malmö och nu senast i Stockholm. Det har varit otroligt givande och lärorikt.

Men min dröm har alltid varit att starta eget och hitta min grej, mitt sätt att jobba. Så när en av grundarna till Crossfit Solid, Rennie Mirro frågade mig om jag var sugen på att jobba där så kändes det helt rätt. Detta mycket för att jag känner både honom, Joachim Bergström och Karl Dyall sen tidigare då vi har jobbat tillsammans i musikalbranchen, men även för att jag hört så otroligt gott om just Crossfit Solid. Jag är väldigt tacksam för att få jobba på Solid och att få träffa alla nya kollegor och medlemmar.

Utbildning

  • Licensierad styrketräningsinstruktör SAFE
  • Licensierad Personlig tränare SAFE
  • 3åring yrkesutbildning på Balettakademien Stockholm