Julångest och nyårslöfte? Ingen fara, jag finns här!

Blogg

Julångest och nyårslöfte? Ingen fara, jag finns här!

God fortsättning på er! Julen är över och snart väntar ett nytt år. Många börjar detta med ett nyårslöfte. Vad kan det bli detta år? Kanske att man ska hitta kärleken, spara mer pengar, köpa en ny bil, krama varandra mer, säga till denn man lever tillsammans med att man älskar den varje dag. Eller kommer det bli en klassiker: Jag ska börja träna!

Det är samma sak varje år för så många. Jag ska börja träna, jag ska börja springa, jag ska börja med yoga, jag ska börja äta hälsosamt, jag ska gå ner i vikt. Detta tycker jag är helt fantastiskt.

Jag har sedan liten hört detta ett antal gånger av min pappa. Jag minns så väl när det var dags för första springturen. Han sa aldrig att han hade ett nyårslöfte, men bara dagar efter nyår så snörade han på sig löparskorna, skruvade upp äggklockan på 30min, la ner den i fickan och sprang iväg. När klockan sedan ringde så var det bara att vända och springa samma väg tillbaka.

Men då är frågan hur många gånger blev det då? hmmm två, tre gånger sen kom det kanske en dag med dåligt väder och sen var det liksom inte lika kul att börja igen. Han är som tur var inte ensam om denna bedrift. Det är så många som köper sitt gymkort dagarna efter nyår. Gymmen är fulla och det finns så mycket vilja hos alla träningsglada människor.

Men sen kommer vardagen, och det blir svårt att välja träningen som en del av vardagen. Jag vet att det kan vara svårt att hinna med att träna. Det ska jobbas, lämna och hämta barn på dagis, handlas mat, laga mat, hjälpa till med läxor, tvätta, diska, städa….. ja, hur ska man hinna med att träna. Detta är många gånger anledningen till att just detta löfte faller åt sidan till slut, Tiden.

Vad kan vi göra för att få in en timme om dagen, kanske två till tre dagar i veckan, då vi ger oss själva 100% fokus. En timme som kan ses som en investering i din framtiden. En timme du väljer att lägga på dig själv och din kropp. Och jag lovar dig att du kommer att ha tillbaka den där timmen flera gånger om.

En av mina klienter sa till mig under ett pass: Detta är min timme, detta är den stunden jag inte behöver tänka på något annat än mig själv och min  kropp, mitt välmående. Jag kan stänga av allt annat och bara fokusera på mig.

Jag kan med all säkerhet lova dig att du har möjligheten att ge dig själv två till tre timmar i veckan åt träning om du bara planerar. Planera in träning i din kalender och prioritera dessa timmar högt. Låt dom inte falla bort utan se dom som viktiga tillfällen du måste ha.

Jag finns här för dig när din egen drivkraft ger efter och du inte orkar att pusha dig själv. Du har ett mål, du har en dröm, du har gett dig själv ett löfte. Mitt jobb är att hålla dig på banan och att du inte tappar din målbild, ditt löfte. Jag finns här och jag vet att vi tillsammans kommer att lyckas!

Välj L.A.P.T. 

God fortsättning och ge dig själv ett underbart nytt år!

_MG_1015

Alex

Tyck till