Hösten kommer

Nu är sommaren nära sitt slut. Hösten är på intågande och med det mörkret och kylan. Kvällarna är nu betydligt kallare än för bara några få veckor sedan då man fortfarande kunde grilla på balkongen och sitta kvar en bra stund in på småtimmarna. Men nu är det slut på det och jag byter ut kvällarna på balkongen mot tv/film/serie-soffan. Och då givetvis med min mysiga hoodie och mina favorit mysbyxor på.

Vad är då mina positiva delar med hösten? Jo jag gillar att jag kan hitta ännu mer fokus med min träning. Jag blir inte stressad av att solen skiner och man mår nästan dåligt över att gå in på gymmet medans andra ligger i solen och njuter av dom få soltimmar detta fina land erbjuder oss.

Vad jag mer gillar är just att det blir lite mer mys i soffan och fler goa filmer eller serier att titta på medan det regnar eller är kyligt ute. Tända ljus och bara gotta till det.

Missförstå mig inte fel, jag älskar sommaren och värmen och skulle välja detta alla dagar i veckan före hösten och vintern. Men nu är det som det är och man får (om man som jag väljer att leva i Sverige) leva utefter dom förutsättningar vi har här. Och då är det årstiderna som bestämmer.

Vad mer ser jag fram emot med hösten, jo att den är vacker! Jag älskar att promenera, mer ofta än sällan, alltså jag älskar det inte alltid. Ibland suger det att gå, men för det mesta så är det tillfredställande att promenera. Samt så får min hund sina promenader vilket är viktigt för honom. Och när man som jag promenerar året runt så får man njuta av årstiderna på ett helt annat sätt. Det finns dock en del av året då jag ev blir tvungen att ta bussen till och från jobbet och det är vid extrem, kyla och snö. Detta då Timon (min hund) inte klarar av snön och kylan då den blir allt för extrem. Han stannar och får problem att gå. Då blir det bussen ett par veckor.

Men nu under hösten så går vi och njuter av fallande löv, fina färger och frisk luft. Något jag verkligen rekommenderar till alla. Promenera mera!! 🙂

Jo, lite deppigt är det med fallande löv och vetskapen o att det väntar en lång tid framöver med ”nakna” träd och kyla. Men som sagt det årstiderna är det dom är och det är bara att gilla läget.

Så låt oss njuta av det vackra vi har och ut och promenera och ser hur miljön förvandlas från sommar till höst till vinter och sen en vacker efterlängtad vår som till slut ger oss en ny och förhoppningsvis vacker och varm sommar.

Kram på er alla!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *