Löpning

Att variera sin träning är otroligt viktigt. Jag har som mål att vara så fysiskt allsidig som möjligt. Jag vill kunna använda min kropp till allt från att lyfta tungt till att springa långt, snabbt och länge.
Men för att lösa detta så krävs det allsidig träning. Varierad träning.
Min svårighet är att lyssna på kroppen när den säger ifrån. När den behöver vila. Är man som jag så vill man få resultat snabbt. Men kroppen har sin egna agenda. Den behöver sin vila och
återhämtning, och ju äldre man blir desto längre tid verkar det att ta.

Just nu jobbar jag för att hitta denna balans. Jag har som mål att springa milen unde 40min. Detta på löpband till att börja med för att på så sätt skapa en bra grund till utomhuslöpningen.
Samtidigt vill jag bli starkare och bygga volym. Så balansgången är svårt och kräver tålamod och planering.

Igår sprang jag milen på 41:36. Detta på löpband.
Det kändes på en gång att jag skulle kunna få en bra tid. Benen var pigga och flåset kändes bra.
Nu blir det 3km löpning ett par dagar tillsammans med styrketräning och ev några intervaller i slutet på veckan. Nästa vecka kör jag milen igen så hoppas jag på att ligga rund 41min. Detta om kroppen känns stark och redo.

//AlexIMG_0135.JPG

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *